Contactlenzen

Contactlenzen kunnen voor iedereen. Onze contactlensspecialisten behoren tot de besten op hun vakgebied. Zij houden dan ook hun kennis op peil door regelmatig congressen en nascholingscursussen te bezoeken en zijn zodoende in staat om u optimaal te adviseren.

Verbeterd comfort, zo lang mogelijke dagelijkse draagtijden en een maximale zuurstofvoorziening van het oog zijn belangrijke criteria. Aan ons de taak de beste lenzen voor u te selecteren, zodat u optimaal plezier heeft in het dragen van uw contactlenzen.

Harde/flexie lenzen

Er worden enorm veel verschillende soorten contactlenzen aangeboden. Geen wonder dat je soms tussen de bomen het bos niet meer ziet. Naast zachte lenzen zijn er ook harde lenzen. Deze kun je langer gebruiken.

Aan harde lenzen zitten veel voordelen. Zo zijn ze op termijn veel goedkoper dan zachte lenzen. Er is geen maandelijks onderhoudssysteem, harde lenzen moet je zelf regelmatig reinigen. Je moet ze iedere avond netjes opbergen in een lenzenhouder met lenzenvloeistof. Een nadeel van harde lenzen is dat je ogen hier langer aan moeten wennen. Dat komt doordat de harde lens bol is en op het oog ligt. In het begin zul je die dus voelen.

Maandlenzen

De meeste contactlensdragers in Nederland dragen maandlenzen. Deze zachte lenzen kun je een maand dragen en daarna pak je weer twee frisse lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen.

Net als aan daglenzen bent u ook aan maandlenzen snel gewend. Dit komt doordat een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van uw oog. Een ander voordeel ten opzichte van harde lenzen is dat ze minder gevoelig zijn voor stof en wind. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem meer.

De meeste contactlensdragers in Nederland dragen maandlenzen. Deze zachte lenzen kun je een maand dragen en daarna pak je weer twee frisse lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen. Net als aan daglenzen bent u ook aan maandlenzen snel gewend

Daglenzen

Daglenzen zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen. Daglenzen zijn veilig en uiterst comfortabel en geschikt voor dagelijks gebruik ('s nachts lenzen uit) zonder contactlensvloeistoffen. Daarnaast zijn ze veilig en comfortabel. Bij Lenzenvergelijking kunt u een breed scala lenzen vergelijken om de juiste daglenzen te bestellen.

Daglenzen koop je in eerste instantie voor het buitengewone gemak wat je ervan hebt. Je hoeft ze niet schoon te maken. Ze zijn namelijk altijd al hygiënisch schoon. Van daglenzen gebruikt je, zoals de naam al laat vermoeden, ieder dag een nieuw paar. Of daglenzen duur zijn hangt af van welke kosten je gewend bent. Behoor je tot de lenzendrager die nog wel eens een contactlens in de afvoer zien verdwijnen, dan maken daglenzen je leven zeker goedkoper. Want je voorkomt er de aanschaf mee van een duurdere nieuwe lens. Bent je de meest zorgzame lenzendrager dan zullen daglenzen wellicht iets duurder zijn. Maar het gemak wat je ervan hebt, weegt als snel op tegen deze geringe meerkosten.

  • Daglenzen hebben geen onderhoud nodig, en dus geen vloeistof
  • U gooit daglenzen ’s avonds weg – en doet de volgende ochtend nieuwe daglenzen in
  • Een lens kwijtraken is geen probleem meer
  • Daglenzen zijn gemakkelijk af te wisselen met een bril
  • U hebt geen last van conserveringsmiddelen.
  • Makkelijk op vakantie’s

Multifocaal lenzen

Multifocaal lenzen zijn de oplossing wanneer u kijkproblemen heeft voor zowel veraf als dichtbij. Mensen boven de 40 jaar krijgen meer moeite om op leesafstand scherp te zien. Heeft u geen zin om altijd een leesbril mee te nemen en wilt u toch alles kunnen lezen, dan zijn multifocale lenzen een ideale oplossing.
In multifocale lenzen wordt, met uiterste precisie, een traploze multifocale zone gecreëerd, zodat de contactlens meerdere sterktes krijgt. Multifocale lenzen zijn er in diverse soorten: dus mocht u geïnteresseerd zijn, maak dan een afspraak bij één van onze contactlensspecialisten en laat u uitgebreid informeren.

Keuze mogelijkheden im multifocaal lenzen

Zowel in zachte als harde lenzen was het tot nu toe mogelijkeen multifocale zone aan te brengen. Echter, er is een mogelijkheid bij gekomen. De nachtlens ZOOM. Sinds kort kunnen wij de nachtlens aanmeten in mutifocaal. Dit betekend dat u overdag helemaal geen lenzen meer draagt. Alleen snachts, en deze lens corrigeerd dan ook de te kortkoming in het leesvermogen. Kijk voor meer informatie bij de categorie nachtlenzen.