Welkom!
Filters
Zoeken

Fixatie Disperatie

Wat is Fixatie Disperatie?

Bij de geboorte moeten de ogen zich nog ontwikkelen. Dit betekent dat de ogen nog niet in staat zijn om met elkaar samen te werken en goed te zien.
Deze ontwikkeling is pas rond het tiende levensjaar afgerond en dat een kind dan net zo goed kan zien als een volwassene en dat de samenwerking zonder belemmeringen goed moet zijn.

Als een persoon naar een object kijkt, dan komt dit in het achterste deel van de hersenen terecht. De hersenen maken van de twee beelden uit de twee ogen weer 1 beeld.
Als de beelden van de twee ogen verschoven zijn ten opzichte van elkaar dan zorgen de hersenen voor de correctie hiervoor. Dit wordt dan Fixatie Disperatie genoemd, dit is een onderdeel van de normale samenwerking tussen beide ogen.
Zonder Fixatie Disperatie zijn wij niet in staat om diepte te zien.

Toch kan het voorkomen dat de samenwerking tussen de twee ogen niet altijd goed gaat. Hier kunt u dan mogelijk klachten van ondervinden, zoals:
* Hoofdpijn wat kan verergeren in de loop van de dag
                  - vooral boven de ogen
                  - na het lezen en/of werken op de computer
* Vermoeidheid van de ogen wat toeneemt in de loop van de dag en/of na dichtbij-werk of na een lange werkdag.
* Focusklachten die zich kunnen uiten als een gevoel van wazig beeld ondanks een goede gezichtsscherpte, onrustig beeld, problemen in een drukke omgeving met veel bewegende beelden
* Overige klachten

Ervaart u 1 of meerdere van bovenstaande klachten? Dan kan het raadzaam zijn om een afspraak in te plannen en een Fixatie Disperatie meting te laten afnemen.