Welkom!
Filters
Search

Fixatie Disperatie

Wat is Fixatie Disperatie?

Bij de geboorte moeten de ogen zich nog ontwikkelen. Dit betekend dat de ogen nog niet in staat zijn om met elkaar samen te werken en goed te zien.
Deze ontwikkeling is pas rond het tiende levensjaar afgerond en dat een kind dan net zo goed kan zien als een volwassene en dat de samenwerking buiten belemmeringen goed moet zijn.

Als een persoon naar een object kijkt, dan komt dit in het achterste deel van de hersenen terecht. De hersenen maken van de twee beelden uit de twee ogen weer 1 beeld van.
Als de beelden van de twee ogen verschoven zijn ten opzichte van elkaar dan zorgen de hersenen voor de correctie hiervoor. Dit wordt dan Fixatie Disperatie genoemd, dit is een onderdeel van de normale samenwerking tussen de ogen.
Zonder Fixatie Disperatie zijn wij niet in staat om diepte te zien.

Toch kan het voorkomen dat de samenwerking tussen de twee ogen niet altijd goed gaat. Hier kunt u dan mogelijk klachten van ondervinden, zoals;
* Hoofdpijn wat kan oplopen aan het eind van de dag
                  vooral boven de ogen
                  na het lezen en/of werken op de computer
* Vermoeidheid van de ogen wat toeneemt in de loop van de dag en/of na dichtbij-werk of na een lange werkdag.
* Focusklachten wat zich kan uiten als een gevoel van wazig beeld ondanks een goede gezichtsscherpte, onrustig beeld, problemen in drukke omgeving met veel bewegende beelden
* Overige klachten

Ervaart u 1 of meerdere bovenstaande klachten? Dan kan het raadzaam zijn om een afspraak in te plannen en een Fixatie Disperatie meting te laten afnemen.