Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je terwijl je slaapt en de vorm van je cornea tijdelijk verandert. Word wakker en doe je lenzen uit, je hebt geen lenzen of bril meer nodig. DreamLite nachtlenzen bv zijn de nachtlenzen van Procornea. Op basis van de aanmeting door je contactlensspecialist worden deze maatwerk lenzen speciaal voor jou geproduceerd. Een product van Nederlandse bodem, met de hoogste kwaliteit door de innovatieve productiemethodes en de toepassing van de nieuwste inzichten en materialen. Hierdoor heb je scherp zicht, de hele dag door! 

De nachtlens is een contactlens bestemd voor orthokeratologie. Het is een contactlens die de cornea tijdens het slapen van vorm laat veranderen. Door deze gecontroleerde verandering wordt de aanwezige ametropie binnen ongeveer 10 nachten tot de gewenste sterkte gecorrigeerd. De nachtlens is alleen aan te meten door een contactlensspecialist die gebruik maakt van een goede corneatopograaf. Op basis van de corneagegevens, die digitaal worden aangeleverd worden de juiste nachtlenzen berekend.

Voordat u met nachtlenzen kunt gaan starten, is het bijwonen van een goede nachtlens instructie noodzakelijk.

 

Het dragen van een bril of contactlenzen is overdag niet meer nodig. Een prima alternatief voor refractieve chirurgie. Een veilige methode. De procedure is volledig reversibel. Zeer snelle gewenning. Het zijn jaar lenzen en worden uitsluitend geleverd in een jaarsysteem.  Procornea bijvoorbeeld is de eerste Nederlandse producent die zowel Sferisch, Torisch, Multifocaal als  Torisch Multifocale ortho-k lenzen kan leveren.

Nachtlenzen kunnen uitsluitend aangemeten worden bij: 

  • Een sferische brilrefractie van -0,75 D tot -5,50 D.
  • Een cilindrische refractie van maximaal -2,50 D . (afhankelijk van de verte correctie). .
  • Een multifocale correctie van maximaal +2,00 D
  • Afwezigheid van afwijkingen of pathologie aan het voorsegment.

 

 Technische gegevens:  De rechter lens is altijd rood en de linker lens altijd blauw van kleur.